Destination Himmerland
100 Oplevelser i Himmerland

Oplevelser med børn

Oplevelser for børn er der mange af i Himmerland, men hvad nu når attraktionerne er lukket? Pyt, der er masser af andet at lave! Se bare her!

Vi har samlet nogle sjov oplevelser, som de fleste børn vil synes er sjove - og faktisk er mange af dem helt gratis, da det er naturoplevelser.

Her er forskellige oplevelser, der er særdeles velegnet til børn. Alle sjove og lige til at gå til - og midt i skøn natur. Naturen er altid åben, men er den også sjov for familiens mindste? Det synes vi bestemt disse bud er! 

Kongehøjen
Skal vi kravle ind i en gammel gravhøj?

Ja hvorfor ikke?! Kongehøjen mellem Mariager og Hobro er en spændende oplevelse for børn. De kan nemlig kravle ind i Kongehøjen. Og hvem ved? Måske gemmer der sig et spændende eventyr...

Ertebølle ruten
Hvem finder det største søpindsvin?

Ta' på fossiljagt i Himmerland langs de mange fjordkyster. Især et sted er det godt at tage på jagt og det er ved Ertebølle Hoved. Et spændende landskab, der rejser sig ved fjorden, og som vidner om et tid mange tusind år tilbage. Her er der stor mulighed for at finde et flot fossil. 

Legepladser - tid til leg
Legepladser: Sjov og ballade gør alle glade

Når der er ferie skal der også være tid til leg - og så bliver ungerne jo så glade. Find nogle af området bedste legepladser her, så er I ikke kun garanteret glade børn, men måske også trætte børn. 

Krabberæs
Krabberæs - taberen giver en is?

Krabberæs er altid sjov hyggelig aktivitet for ungerne - og i Himmerland kan I jagte titlen som Krabbekonge både i Løgstør og Øster Hurup. På begge havne finder I nemlig en opstillet krabberæs-bane, som frit kan benyttes. Så fang en krabbe og hyg jer - taberen giver is! 

Toftetårnet, Lille Vildmose
Tårntur i Lille Vildmose - Spot en elg

Sæt ungerne ind på bagsædet og smut en tur i den meeeeget store Lille Vildmose. Hvis I er heldige, kan I måske spotte en elg? Besøg også nogle af tårnene - det er super fedt at komme tops og spejde ud over den smukke natur. Lille Vildmosecentret åbner 10. april.

Munkholm Naturlegeplads
En tur i Rosenhaven, Mariager - det er sjov for både store og små

Hvordan kan en rosenhave være sjov for børn - og så i påsken når der ingen roser er? Det kan den! Den ligger nemlig i forbindelse med en super fin naturlegeplads og Munkholm Anlægget ligger lige ved siden af. En skøn skov med søer, vandløb og springvand, der blot venter på at blive udforsket.

Hadsund Dyrehave
Ta' en pose gulerødder under armen og kom helt tæt på dyrene

I både Hadsund Dyrehave og Arden Dyrepark kan I komme helt tæt på dyrene. Ta' bare en pose gulerødder armen, så skal de nok komme helt tæt på. I Hadsund Dyrehave er der også en lille fin indhegning med klappe-geder - og ta' ikke fejl - de spiser også gerne en gulerod! 

Store økssø
Masser af sjov i skovens dybe stille ro

Rold Skov er en kæmpe skov, der rummer masser af eventyr for familiens mindste. Ta' en tur til Store Økssø, som er en dejlig badesø, men også har en hyggelig lille vandretur omkring sig. Lige i nærheden finder I også en skøn legeplads. Rold Skov har meget at byde på og er et skønt udflugtsmål. 

Gunderup Fiskesø
Træk din gamle sweater på og ta' fiskestangen under armen

Hvorfor ikke se om I kan fange jeres egen aftensmad? Det vil ungerne da elsker! De kan jo så også være med til at flå og rense fisken. Er vejret godt kan I få en rigtig dejlig dag ved en af vores fiskesøer i Himmerland. 

Familie hygge ved bålsted og shelter
Familiehygge og samvær i bålet skær og duften af snobrød

Der er ikke noget, som kan bringe familien mere sammen end en tur i det fri. Overnat i en shelter og lav bål. Hyg jer, bag snobrød og sæt jer tæt sammen omkring bålet under tæpper. Det er måden hvorpå man skaber minder, der vil blive husket. 

GoLittle - fortællinger fra Himmerland for børn
Fortællinger til bagsædet eller en hygge stund med ungerne

Hør de mange spændende fortællinger fra Himmerland, som med garanti vil skabe ro på bagsædet på vej på ferien i Himmerland. GoLittle og Morten Resen, som har lavet fortællingerne, har virkelig gjort det spændende og sjovt og helt ned i børnehøjde. Fede lydeffekter og gribende historier!