Destination Himmerland
Vesterbølle - Meet The Locals

Vesterbølle

Vesterbølle er en meget gammel landsby, som menes at have historie helt tilbage til vikingetiden. Byens ældste bygning er vores kirke. Den ældste del, skibet og det meste af koret er bygget sidst i 1100-tallet. Tidligere havde kirken tilnavnet Himmerlands Domkirke.

Vesterbølle blev i 2003 udpeget af Viborg Amt til at være en kulturhistorisk bevaringsværdig landsby, blandt andet fordi de fleste af de mange gårde i byen er blevet indenfor byskiltene og derved ikke flyttet ud på marken – det er noget helt særligt og skal derfor bevares.

Den helt store samlingskraft i Vesterbølle, arrangementet ’Levende Landsby’, finder hvert år sted den første weekend i august. Her får gæsterne et indblik i hvordan tilværelsen i vores landsby var i gamle dage. Her er alt fra gammeldags høst - med gamle redskaber som blandt andet le, slåmaskine og jyske heste, til klipning af får og børnelege. Som der siges i videoen, siger vores turister, som kommer her til landsbyen, at de føler at pulsen falder og at alt foregår i et mere roligt tempo.

 

Da kommuneskolen blev nedlagt i 1983, startede Vesterbølle Efterskole i bygningerne i samme år. I dag har skolen plads til 92 elever, og med profilområderne som volley og idræt, musik og teater, kunst og design, og friluftsliv er efterskolen et godt aktiv for vores landsby.

Vi synes vi har et godt sammenhold i Vesterbølle – blandt borgere som altid har boet i byen og nye tilflyttede børnefamilier.

 

Oplev også:

  • Fredede jorddiger på Holmen
  • Julemarked afholdt af Levende Landsby
  • Gammeldaws æblepresning

                                                                                                                                                   MTL logo