Destination Himmerland
Mariager - Rosernes By

Europæiske Folkemøde i Mariager

EU ligger ikke nede i Bruxelles. Vi er alle europæere og en del af EU. Det vil et helt nyt folkemøde i Mariager sætte fokus på. Lørdag 28. august 2021 kan du for første gang opleve EU-folkemødet. Her vil centrum af Mariager genlyde af gratis koncerter, debatter samt talks, og du kan mø

Fra en af scenerne laver et energisk band en fest med festlig popmusik, på en anden bliver der talt om EU set med danske øjne, og i de forskellige stande står politikere og organisationer klar til at tale med de tusindvis af besøgende. Det er visionen, når Mariagers idylliske brostensbelagte gader til august byder velkommen til folkefest med fokus på EU set fra Danmark.

EU Folkemøde Mariager

Hygge, debat og fest

Fra hovedscenen på Egepladsen, hvor blandt andet et stort dansk musiknavn fyrer den af lørdag aften, til små arrangementer i Mariagers billedskønne baggårde er der dømt hygge, debat og fest, når EU-folkemødet indtager byen. Køb en kold fadøl og gå rundt mellem de gamle bindingsværkshuse og duftende roser. Stop på stadepladsen og få en snak med politikere og organisationer. Eller læg øre til talks, debatter og konkurrencer med fokus på henholdsvis klima, sundhed og digitalisering på de tre temascener. Du kan også være med, når de mange lokale kunstnere spiller Lille Scene op. Her behøver du ikke være politisk interesseret for at få en helt særlig oplevelse.

Vi er alle europæere

EU-folkemødet er den største danske begivenhed nogensinde, hvor EU bliver debatteret. Signe Møller Preisler, der er projektleder i Europabevægelsen og med til at arrangere begivenheden, garanterer, at det bliver helt fantastisk at deltage i EU-folkemødet. Hun forventer, at såvel Mariagerborgerne som folk fra hele Danmark vil komme og deltage i EU-folkemødet.

 

Læs mere om EU-folkemødet

 

EU Folkemøde Mariager

To EU-folkemøder i Mariager

Der er faktisk ikke bare et men hele to EU-folkemøder under opsejling i Mariager. Det første, der foregår i august i år, tager som nævnt dansk afsæt i EU og europæisk politik. Det andet er “Festival of Europe” - et folkemøde for hele Europas befolkning. Det har ikke et dansk men et europæisk perspektiv på EU og europapolitik og finder sted i Mariager 27. - 28. august 2022 – altså næste år.

Festival of Europe hvert år

Festival of Europe vil blive et årligt tilbagevendende gigantisk europæisk folkemøde i Mariager. Det er et politisk og kulturelt folkemøde med stærk europæisk forankring. Målet med Festival of Europe er at gøre europæisk politik mere folkelig. Det sker ved hjælp af 300 forskellige indslag blandt andet musik og underholdning, der skal skabe et uformelt rum mellem politikere, virksomheder og borgere. Festival of Europe vil skabe et forum, hvor de europæiske politikere kan mødes med de europæiske borgere, og hvor vi alle samles om det at være europæer og det fælles grundlag, der binder os alle sammen. Du kan allerede nu begynde at glæde dig til den debat, det liv og de nye møder mellem mennesker, som Festival of Europe vil skabe i Mariager hvert år i august fra 2022.

 

Læs mere om EU-folkemødet