Destination Himmerland
Kanalen i Løgstør

Green Talk

Kom med til Kick-off på projektet Next Step Himmerland den 9. september kl. 14.00-17.00 på Hotel Amerika!

Projektet skydes i gang med en GreenTalk, hvor alle er velkommen. 

Next Step Himmerland handler om nye måder, hvor du kan imødekomme turisternes behov og forventninger, hvordan du kan gøre din forretning grønnere og ikke mindst hvordan du kan gøre det på en måde, der øger din konkurrenceevne, dit brand og din bundlinje.

Vi har valgt at udskyde bæredygtighedskonferencen som skulle være afholdt torsdag den 3. juni til torsdag den 9. september kl. 14.00-17.00 på Hotel Amerika.

Tilmeld dig til den nye dato her. 

Der er et begrænset antal pladser - så skynd dig at tilmelde dig. Tilmelding senest den 3. september. 

PROGRAM  FOR DAGEN 

14.00:
Velkomst v. Turistdirektør Jimmi Stæhr-Petersen

14.05:
Oplæg med Turisme- og oplevelsesforsker Peter Kvistgaard. De nyeste forskningsresultater om grøn omstilling og bæredygtighed i turismevirksomheder
 
14.50:
Oplæg med Hoteldirektør Peter Hansen. Hotel Amerikas strategiske arbejde med bæredygtighed

15.20: Kort pause
 
15.30:
Præsentation af ’Next Step Himmerland’ v. Projektleder Louise Storgaard Nielsen

15.45:
Oplæg v. Miljømærkning Danmark. Introduktion til miljømærkninger, herunder inspirationsoplæg fra Nysted Strand Camping og Scandi Byg

16.45:
Afrunding på dagen, forplejning og tid til at netværke

Turisme- og oplevelsesforsker, Peter Kvistgaard

”Det bobler af motivation og virkelyst i virksomhederne i forhold til grøn omstilling og bæredygtighed. Mange virksomheder gør allerede en masse selv. De sparer på vand, varme, energi, og de tænker hele tiden over, hvordan de kan gøre mere. Men, for der er et men, de er ikke meget for at fortælle om deres ofte mange grønne tiltag, og de er heller ikke vilde med at række ud efter andre virksomheder eller organisationer, de kan dele viden med og lære noget fra.

Peter vil fortælle om de nyeste forskningsresultater om grøn omstilling og bæredygtighed i danske turismevirksomheder.”

 

Hoteldirektør hos Hotel Amerika, Peter Hansen

Peter fortæller om Hotels Amerikas strategiske arbejde med bæredygtighed og giver indblik i den rejse hotellet er på.

 

Miljømærker som effektivt værktøj til grøn omstilling i turistbranchen

Miljømærkning Danmark giver en introduktion til de officielle miljømærker i Norden og EU – Svanemærket og EU-Blomsten. Mærkerne, der er anerkendte indenfor bl.a. hotel, campingpladser, restauranter, cafeer m.v., er samtidig effektive værktøjer til den grønne omstilling og som dokumentation for din virksomheds indsats indenfor bæredygtighed, miljø og klima.

 

Danmarks eneste campingplads certificeret med EU-Blomsten

Nysted Strand Camping er for nylig, som den eneste danske campingplads, blevet certificeret med EU-Blomsten det officielle miljømærke i EU. Dermed er campingpladsen helt i front inden for vigtige agendaer som bæredygtighed, miljø og klima i turistbranchen. Hør indehaver Henrik Søby fortælle om visionerne bag og forventningerne til fremtiden efter tildelingen af EU-Blomsten.


Scandi Bygs ”grønne turn-around”

Scandi Byg er dansk markedsleder inden for industrielt fremstillet byggeri der har hovedsæde Løgstør, med kunder i hele landet. Scandi Byg har stor erfaring og succes med bæredygtighed og er i dag et fyrtårn for den ”grønne omstilling” i både lokalområdet og hele byggebranchen. Hør salgsdirektør Jesper Hoffmans inspirerende fortælling om, hvordan Scandi Byg ved at tænke bæredygtighed ind i deres kerneforretning har skabt en unik position i markedet og et attraktivt værditilbud til et ellers traditionsbundet marked med store miljømæssige udfordringer.

 

Kajak på Mariager Fjord
Green Tourism Organization