Gå til indhold
Fyrkat Vikingelanghus
Fyrkat Ringborg

Vikinger og ringborge

Foto:Destination Himmerland&Destination Himmerland
Opdag Himmerlands

Opdag de himmerlandske vikinger og mærk historien komme tæt på.

I Himmerland er der rig mulighed for at gå på opdagelse i vikingernes historie. Vil du opleve den imponerende vikingetid kan du besøge Himmerlands to ringborge i Aggersborg og ved Fyrkat. Aggersborg er den ældste og største af Danmarks 5 ringborge. Både Aggersborg og Fyrkat ringborge ligger strategisk godt placeret ved hhv. Limfjorden og Mariager Fjord. Herfra kunne vikingerne gøre deres handel via deres vigtigste trafik- og livsnerve - nemlig ad fjordene. 

Begge ringborge er i dag markeret med en omkredsene jordvold, hvori de oprindelige langhuse er markeret med sten. Fyrkat bestod af 16 huse og Aggersborg af 48. Udenfor volden ved Fyrkat kan et rekonstrueret langhus ses. 

Ved Vikingemuseum Fyrkat ved Hobro kan du møde vikinger hele sommerhalvåret, som tager der tilbage til den tid, hvor Kong Harald Blåtand og hans vikinger herskede og reagerede i Scandinavien. Oplev vikingerne dyste og alle deres hverdagssysler. I kan både opleve vikingerne kæmpe og træne, men også se dem lave vikingerne hverdagssysler - fx se smeden hamre og støbe, se konerne farve tekstil, smage på vikingemad, prøve at skyde med bue og pil og meget andet.

#BareDanmark

Tapet afstandsstykker - Destination Himmerlands stregtegninger

Vikingehorn

 

#BareDanmark

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

Destination Himmerland © 2023
Danish