skip_to_main_content

Åbning af særudstilling - Anbragt - Livø Anstalten

Åbning af særudstillingen - Anbragt - Livø Anstalten 1911-1961

Fra 1911-1961 husede Livø 743 "kriminelle, asociale og moralsk åndsvage "mænd, der i samtiden var erklæret uønskede i det omgivende samfund. Anbragt på ubestemt tid og på overlægens nåde. Livø Anstalten var en filial af De Kellerske Anstalter, landets største åndssvageinstitution, og fungerede i 50 år som en isolationsanstalt. Her var mændene afskåret fra resten af samfundet. Den eneste udvej var for mange flugt, sterilisation eller kastration.

60 år efter anstaltens nedlæggelse slår Vesthimmerlands Museum dørene op til en særudstilling om den isolerede ø midt i Limfjorden. Udstillingen fokuserer på behandlingen af samfundets uønskede i perioden med udgangspunkt i fem personskæbner, som på hver deres måde personificerer en væsentlig fortælling om tidsperioden samt livet før velfærdsstaten. Personer som normalt ikke har en stemme i historien.

Få et indblik i et af de mørkere kapitler af Danmarkshistorien og mød Micha, Hans Anton, Oluf, Henry Rudolf og Hans Otto, der tilsammen var anbragt på øen i mere end 87 år!

Udstillingen kan opleves indtil 17. april 2022.

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen holder åbningstalen.

Dørene åbnes kl. 13.45.

Pris: Gratis entré på åbningsdagen fra kl. 13.45.

Sted: Vesthimmerlands Museum, Søndergade 44, 9600 Aars.