Gå til indhold
©  Foto:

ANTIGONE - Himmerlands Teater

Ta' en tur i teateret og få en på opleveren. Himmerlands Teater har året rundt et stort udvalg af spændende, gysende og humoristiske teaterstykker. Flere af teaterstykkerne foregår i Himmerlands Teaters egne lokaler på havnen i Hobro, mens andre kan opleves i næromådet i byerne Arden, Skørping osv. 

På anklagebænken i årets vigtigste retssag sidder Antigone, anklaget for at gå imod sin kommende svigerfar Kong Kreons jordiske love. Alle hendes handlinger har været affødt af hendes stærke moralske kodeks. Men hvad er rigtigt, og hvad er forkert, og kan Antigone forvente en retfærdig dom for sin brøde?

Med Sofokles' 2500 år gamle tragedie som forlæg tager Teatergrad publikum med ind i en nær fremtid, hvor intet er som det plejer. Demokratier er styrtet i grus, jordens ressourcer er næsten brugt op, og man taler ikke længere om at redde klimaet. I centrum af denne nye virkelighed forsøger Antigone at navigere imellem samfundets nye normer og sin egen moralske overbevisning.

Vi lægger ansvaret for Antigones skæbne i jeres hænder. Retssagen føres med kong Kreon som den dømmende myndighed flankeret af publikum som nævninge. Sagens kendsgerninger lægges frit frem for tilhørerne, og Antigones skæbne er først forseglet i det øjeblik, retssagen er ovre og dommen fældet. Intet er givet på forhånd.

 

MEDVIRKENDE

Ulver Skuli Abildgaard

Lucia Vinde Dirchsen

Rolf Hansen

KUNSTNERISK HOLD

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann

Bearbejdelse: Andreas Garfield

Scenograf: Lea Burrows

Komponist: Marie Louise Von Bülow

Producent: Christine Worre Kann

 

 

Læs mere på Himmerlands Teaters hjemmeside og køb billetter her!