Destination Himmerland

Bamse Dag med Veteranjernbanen

Bamse Bo inviterer til Bamse-dag på veteranbanen 

Bamse bo er veteranbanens mascot. Til dagligt bor han på Mariager Station. Han har altid syntes, det er sjovt og hyggeligt at køre med gamle veterantog. Derfor invitere han igen i år alle børn til veteranbanens årlige Bamse-dag, som afholdes Søndag den 8. august 2021. 

Bamse Bo giver billetten og turen til børnene (indtil 12 år) - Det eneste, børnene skal gøre, er at møde op på veteranbanestationen med en af deres bamser - allerhelst deres yndlingsbamse, og husk at invitere en voksen med på togturen.

En bamsen giver en "adgangsbilletten" til ét barn i følgeskab med en voksen. 

På togtur tilbage i tiden...

Turen med det gamle tog frem og tilbage mellem Mariager og Handest tager små to timer, men der er heldigvis nok at se på undervejs. Der er også mulighed for at komme ud at stå på en af de åbne endeperroner på personvognene og nyde det naturskønne landskab og høre lokomotivets flittig brug af fløjten.

Hele familien er naturligvis meget velkommen til at tage madkurven og eftermiddagskaffen med i veterantoget og nyde forfriskningerne undervejs.

– Det gør blot turen endnu hyggeligere, og det hele smager dobbelt så godt i en af de gamle personvogne, tilføjer Max Rasmussen.

Man kan også nyde den medbragte mad på Handest station, hvor der er borde og bænke. Her kan man også besøge stationsmesteren, der sidder i det gamle stationskontor sammen med landpostbuddet. Kontoret er indrettet som da privatbanen åbnede i 1927. Stationsmiljøet kunne nemt være Korsbæk, og hvem ved, måske møder man ”Røde” eller Mads Skjern på perronen?