Destination Himmerland

Bustur fra Hadsund langs Kattegats kyst

Bustur med guiden Henrik Bugge-Mortensen. Turen går langs Kattegatkysten til nogle af Vendsyssels prægtige skovområder, der byder på mange overraskelser.

I Dronninglund Storskov besøger vi Vendsyssels højeste punkt ”Knøsen” og Sømosen, der tidligere var hjemsted for farverige markedsfolk, gøglere og musikanter.  Vi skal forbi Hals Skanse for at se det gamle forsvarsanlæg, der skulle beskytte indsejlingen til Limfjorden, og i Hals kommer det også til at handle om besættelsen, for befrielsen kom først til Hals den 17. maj 1945.

Vi ser lidt nærmere på Kattegatkystens ældste havneby Sæby – kirken, Nellemanns Have, Jernkilden og Sæbygaard, der var et yndet tilholdssted for de store guldaldermalere.

 

Praktisk info

Vi begynder dagen med kaffe og rundstykker i Bussen. Madpakke/kurv og drikkevarer til frokosten medbringer du selv, og vi finder et godt sted i naturen, hvor frokosten nydes, så husk et tæppe hvis der ikke er bænke til rådighed. Husk også fodtøj og påklædning efter vejret. Til alle deltagere udleveres kort og plan over dagens tur, når vi begynder.    

 

 

Book plads på busturen her