Gå til indhold
©  Foto:

Hadsund Færgekro

Færgekroen er stedet, hvad enten det drejer sig om et afslappet ferieophold, en forlænget weekend, et møde eller en mini-konference.

Hotellet ligger på sydsiden af Mariager Fjord, ved den skønne vej langs fjorden, i området Hadsund Syd - tæt på skov og strand og kun få minutters kørsel fra centrum i Hadsund.

Her er rig lejlighed for ture i det fri, lystfiskeri m.m. For golfspillere, er der kun få kilometers kørsel til den smukke golfbane Mariagerfjord Golfklub.

Kroferie og kromad 

Færgekroens køkken er baseret på friske råvarer, skiftende efter årstiden.

Her finder I bl.a. egnsretter med friskfangede fisk fra vores smukke Mariager Fjord. Fjordål med stuvede kartofler, groft salt og persille serveres eksempelvis i perioden april til november. 

I det hele taget laver Færgekroens køkken god dansk mad med sovs og kartofler, men hvis ønskerne går mere over det franske køkken, klares dette bestemt også.

Vi tilbyder altid en menu efter årstiden med sæsonens specialiteter i fisk, kød, vildt, frugt og grønt. Det er muligt, at vælge 2 eller 3 retter til en meget rimelig pris. Køkkenchefen står desuden altid til rådighed med forslag til sæsonspecialiteter ud over det sædvanlige, hvis man ønsker det.


Historie:
Færgekroen blev bygget i 1823 af kro- og færgemand Peder Nielsen, Rostrup.
Også på daværende tidspunkt var der en livlig trafik både til vands og til lands, og især da Hadsund marked startede, den 1. maj 1836, fik krofatter mere end rigeligt at se til.

Sønnen Peder Nielsen overtog kroen og byggede den om i 1856. 
Hadsund Færgekro blev det naturlige samlingspunkt for lokale og rejsende.
 
I året 1900 kunne man på gavlen se et stort skilt, som kundgjorde, at der var staldplads til 50 heste, så rejsende nordpå kunne få staldet op.

Til kroen hørte landbrug, købmandsbutik og bageri. Kroen brændte i 1969, men blev straks genopført.

 

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

Destination Himmerland © 2023
Danish