Gå til indhold
©  Foto:

Halvmaraton vandretur v. Hobro

Kom med på en ½maraton Vandretur langs Mariager Fjord LØRDAG DEN 19. MARTS 2022 KL. 09.00-16.30

Turstart er fra Skellerup Kirke (Mariagervej 84A, 9500 Hobro) kl. 09.00.
Herfra går turen videre mod Østerskoven i Hobro, omkring Hobro Havn og videre over på nordsiden af fjorden, hvor PANORAMA-ruten begynder. Undervejs - ca. midtvejs, vil der være en let anretning, inden vi rammer Stinesminde ca. kl. 16.00. 
 
Der vil være en bus på stedet til at køre os retur til Skjellerup Kirke.
 
  • Begrænset deltagerantal: 40 personer.
  • Vandreturens længde ca 21 km - ikke for gangbesværede
  • Pris : 779,- kr + afgift (inkl. returbus, let traktement og guide på vandreturen)
 
SIDSTE TILMELDING OG KØB AF BILLET ER Mandag den 14. marts 2022
 

HVAD SKAL DU SELV MEDBRINGE:

  • Lille rygsæk
  • Påklædning efter årstiden - flere lag
  • Vandrestøvler/sko
  • Vand
  • Snacks

KAN HUND MEDTAGES?
Det er ikke muligt, at medtage hund på vandreturen.

HVAD KAN JEG FORVENTE:
På vandreturen guides du af Jens Vinge, der har stor erfaring og viden i lokalområdet. Under vandreturen vil der blive fortalt om naturen, landskab og geologi, flora og fauna, Hjerritsdal Mølle, naturpleje, Mariager Fjords dannelse med mere.

 

TUREN GÅR FORBI:

HOBRO ØSTERSKOV - Den kuperede Hobro Østerskov rummer majestætisk høje bøgetræer, gammelt egekrat, vandløb og udsigtspunkter over Mariager Fjord.

PANORAMATUREN ved Mariager Fjord - Vandreruten mellem Hobro og Bramslev Bakker er en af Danmarks smukkeste vandreture. I 2017 blev den som den første i Danmark certificeret som Premium Vandrerute af Deutsches Wanderinstitut, et af Europas mest udbredte kvalitetssystemer for vandreruter.

VALSGAARD BÆK - beliggende i smeltevandsdalen hvori Hjerritsdal Vandmølle er placeret. Vi besøger Hjerritsdal Vandmølle. 

BRAMSLEV BAKKER - Det fredede område ligger ned til Mariager Fjord. Udsigten over fjorden fra p-pladsen ved Bramslev Bakker er en af Nordjyllands mest imponerende. De stejle skrænter er en brat afbrydelse af det mere jævne, højtliggende landbrugsland, der omgiver fjorden, MARIAGER FJORD - Danmarks længste og smukkeste fjord, Mariager Fjord, skærer sig ind i Nordjylland. Her er naturskønne områder, hyggelige byer og minder fra vikingetiden.

KIELSTRUP SØ - Et af de smukkeste og mest storslåede landskaber langs Mariager Fjord er området omkring Kielstrup Sø. Den næsten tallerkenrunde sø ligger forsænket i det bakkede landskab og er ved en smal landtange og en dæmning adskilt fra fjorden, som den oprindelig har været en arm af. Fra toppen af gravhøjen Lundshøj har man en flot udsigt.

HØLLET - Med base i et århundrede gammelt fiskerleje har Mariager Fjords måske mest idylliske havn taget sin form til glæde for medlemmerne af Høllets Bådlaug, de mange gæstesejlere og gæster fra land, der simpelthen bare må omkring det lille ”smørhøl…”

STINESMINDE - På nordsiden af Mariager Fjord - midt mellem Hobro og Hadsund - ligger Stinesminde, et lille fiskerleje med omkring 25 huse. Den autentiske havn og det omgivende kulturhistoriske fiskermiljø er noget af det, der giver stedet sin særegne karakter.