skip_to_main_content

Hobro - Vikingernes Hjemstavn

Hobro er den største by i Mariagerfjord og er en by med masser af liv, handel, kultur og familieoplevelser - bl.a. GASmuseet og Vikingecenter Fyrkat.

Inderst i Mariager Fjord ligger Hobro, en af Nordjyllands ældste købstæder. Hobro er kommunens største by, og en by med masser af liv, handel og kultur. Mest kendt er Hobro for den enestående Vikingeborg Fyrkat, der for tusind år siden blev opført få kilometer vest for det nuværende Hobro. Her ligger også Vikingecenter Fyrkat, der er en rekonstrueret Vikingeby med masser af aktiviteter.

I Hobro centrum finder du en spændende gågade med masser af butikker, ligesom der året rundt bydes på en lang række forskellige former for underholdning. I Hobro midtby ligger også Hobro Museum, der viser Fyrkat-fundene, og lidt nord for museet den gamle bryggergård, Bies Gaard, hvor der er indrettet et nyt minibryggeri. Her ligger også Kunstetagerne, der har vekslende udstillinger.

På havnen mødes nyt og gammelt. Området er en blanding af historie, atmosfære og kultur. De gamle pakhuse og historiske bygninger på sydkajen huser i dag cafeer, teater, museer og gallerier, mens nordkajen stadig anløbes af fascinerende fragtskibe fra den store verden. Sydkajen er også anløbssted for turbåden Svanen, der sommeren igennem sejler fjorden tynd og lægger til i Bramslev Bakker, Mariager og Hadsund. På Lystfartøjsmuseet kan man se de skibe, der tidligere hørte fjorden til, og længere henne ad havnen ligger GASmuseet, der byder på enestående oplevelser for hele familien.

Hobro har et væld af spisesteder og alle former for overnatning. Campingplads og vandrerhjem ligger i gåafstand fra midtbyen. Hotel Amerika er placeret i den naturskønne Hobro Østerskov. Turist Bureauet på Havnen, hjælper også gerne med forskellig privat overnatning.

Egnen omkring Hobro byder på mange attraktioner og udflugtsmuligheder, både til fods, på cykel og i bil, bl.a. Verdenskortet i Klejtrup, Bramslev Bakker, Veteranjernbanen, Rold Skov, Cirkusmuseet mm.