Gå til indhold
©  Foto:

Hohøj

Hohøj er Skandinaviens største gravhøj med en egenhøjde på 12 m og en højde i alt på 110 m over vandets overflade. Gravhøjen har en diameter på ca. 72 m.

Hohøj er et af Jyllands fornemste oldtidsmindemærker, ikke mindst takket være sin placering på et af Jyllands højeste punkter og med en vid udsigt over Mariager Fjord og bakkelandet omkring.

En plancheudstilling i Det Røde Hus fortæller udførligt om stedet, dets historie og de udgravninger, der er foretaget i og omkring Hohøj.

Omkring Hohøj, som reelt også er en gammel høvdingehøj, er der gennem tiderne afholdt mange folkemøder. Bl.a. forsøgte digter-præsten St. St. Blicher at arrangere et møde, hvortil han skrev sangen: 'JYDEN HAN ER STÆRK OG SEJ'. Sangen lever den dag i dag, selv om mødet faktisk aldrig blev afholdt.

Fra toppen af højen findes forklaringen på, at stedet er meget søgt som udflugtsmål, nemlig den smukke udsigt, der strækker sig langt, hvis det er klart vejr.

Der er i flere omgange foretaget eller forsøgt foretaget udgravninger ved Hohøj, senest I 1997.

 

Læs mere om Hohøj her eller besøg Mariager Museum, hvor du kan få mere viden om gravhøjen - se bl.a. et udsnit af selve gravhøjen på museet og få en fornemmelse for hvor høj den egentlig er. 

 

På vandretur i Alstrup Krat 

Tag på vandretur i området omkring Hohøj og oplev en enestående natur. I det nærtliggende Alstrup Krat er der anlagt vandresti, hvor turen bl.a. går forbi Hohøj, samt andre mindre gravhøje i området. 

Se kort og find her beskrivelse af vandreturen ved ”Hohøj og Alstrup Krat” 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

Destination Himmerland © 2023
Danish