Gå til indhold
©  Foto:

Jensen Museet - Johannes V. Jensen & Thit Jensen

Museet for Himmerlands berømte søskendepar. Johannes V. Jensen; Danmarks Nobelprisvinder i litteratur & Thit Jensen; forfatter, kvindesagsforkæmper og valkyrie.

Oplev historien om dyrlægesønnen fra Farsø, Nobelpristageren i litteratur og Danmarks måske største forfatter i det 20. århundrede.

I forfatterens fødehjem i Farsø fortælles historien om Johannes V. Jensens barndom og ungdom, om familie, rejser og litterære klassikere som HimmerlandshistorierDen Lange Rejse og Kongens Fald, der er kåret til århundredets danske roman. Arbejdets Rum er en udstilling med effekter fra Johannes V. Jensens arbejdsværelse. Bygget op omkring det største enkeltudlån af genstande i Nationalmuseets historie.

En ny udstilling fortæller om Thit Jensen. Forfatter og kvindesagsforkæmper. En farverig og sammensat personlighed, der stadig fascinerer…

I mange år stod Thit Jensen i skyggen af sin berømte storebror. Med trods og talent skabte hun sig en forfatterkarriere der spændte over et halvt århundrede. Med sine utallige og kontroversielle foredrag om kvindens stilling blev hun en drivende kraft i kampen for kvindernes ligestilling. Udstillingen giver et direkte indtryk af på

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

Destination Himmerland © 2023
Danish