skip_to_main_content
©  Foto:

Kulturkajen i Hobro

På Kulturkajen i Hobro mødes nyt og gammelt. Kulturkajen, der tæller både havnen og de omkringliggende attraktioner er et kulturelt område fuld af historie, atmosfære og kultur. Her får I ekstra oplevelser i jeres ferie!

De gamle pakhuse og historiske bygninger på sydkajen huser i dag cafeer, teater, museer og gallerier, mens nordkajen stadig anløbes af fragtskibe fra den store verden. Sydkajen er også anløbssted for Turbåden Svanen, der sommeren igennem sejler på Mariager Fjord og lægger til i Hobro, Bramslev Bakker, Mariager, og Hadsund.

Kultur og historie samlet på ét sted 

På Kulturkajen kan I bl.a. gå på opdagelse i Lystfartøjsmuseet, hvor I kan se de skibe, der tidligere hørte fjorden til, eller tag turen lidt længere hen ad havnen, hvor I finder GASmuseet, der byder på enestående oplevelser for hele familien. 

Er man til kunst og indlevelse kan man besøge Galleri Højbjerg & Simmelsgaard eller se en af årets mange forestillinger på Himmerlands Teater. I Det Røde Pakhus afholdes der flere gange årligt adskillige arrangementer, alt fra Fjordfestival, kunsthåndværkerudstillingen UGE33 til Økologisk marked m.m.

Når sulten skal stilles kan det anbefales at besøge Café K, der ligger med byens nok bedste udsigt lige ud til fjorden. Nyd et lækkert måltid med en god vin, eller tag en kop kaffe på den hyggelige terrasse.  

Gå planken ud...næsten 

Det er også på havnen, man finder Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord, der er en rimelig ny attraktion bygget op omkring Hobros gamle træskibsværft

Kulturcentrets højdepunkt er uden tvivl muligheden for at følge restaureringen af de gamle skibe på helt tæt hold.

Fra den bølgeformede formidlingsbygning "Skibstømrerhuset" er der etableret en panoramasti ind på det gamle værftsområde, så publikum på sikker afstand selv kan følge med i det betagende arbejde på skibene. Her kan man se, hvordan der skiftes planker, høvles master, repareres ror, flettes tovværk og meget mere.

På toppen af Skibstømrerhuset er der en åben tagterrasse med en helt fantastisk udsigt over Hobro, havnen og Mariager Fjord. Terrassen er altid åben, også hvis man måske besøger Hobro udenfor centrets åbningstid. 

Hobrohvalen

Der er ingen tvivl om at Kulturkajen er fuld af mange gode oplevelser, men en af de helt store oplevelser i 2018, var dog lidt ud over det sædvanlige.

Her fik Hobro nemlig uventet besøg, da en sejhval svømmede ind i havnebassinet, hvor den tilbragte de sidste 10 dage af dens liv. 

Måske havde den hørt om alle de fede oplevelser, der er på havnen i Hobro? Hvem ved...læs mere om Hobrohvalen og dens skæbne her!