skip_to_main_content
©  Foto:

Mariager - Handest Veteranjernbane

Tag plads i det næsten 100-årige veterantog og rejs tilbage i tiden til dengang, bedstemor eller oldefar var unge, da Danmarks regent hed Chr. X. og landet blev ledet af Th. Stauning.

Allerede, når du har købt din billet, er rejsen begyndt. En ”tur/retur Mariager-Handest” er en billet i brunt pap, ganske som den, stationsforstanderen i billetlugen solgte for hundrede år siden.

Togføreren fløjter afgang, og rejsen begynder. 17 kilometer gennem noget af det smukkeste Danmark: Fjord, købstadsidyl, bøgeskov, bølgende bakker, heder og ådale. Hastigheden er 30 kilometer i timen, så du når at få sjælen med.

Turen med det gamle veterantog frem og tilbage mellem Mariager og Handest tager 45 minutter hver vej, og der er heldigvis nok at se på undervejs. Der er også mulighed for at komme ud at stå på en af de åbne endeperroner på personvognene og nyde kulrøgen og høre dampslagene fra det gamle lokomotiv, der tøffer og pruster gennem det naturskønne landskab syd for Mariager Fjord med flittig brug af dampfløjten.

Familien er naturligvis meget velkommen til at tage madkurven og eftermiddagskaffen med i veterantoget og nyde forfriskningerne undervejs, det gør blot turen endnu hyggeligere.

I kan også nyde den medbragte mad på den fredede Handest station, hvor der er borde og bænke. Kaffe, kage, is og sodavand kan købes i Jernbanekiosken på stationen. Børnene kan i mellemtiden køre en tur med den postkasserøde skinnebus på modelbanen.

Jernbanestrækningen åbnede i 1927 og kørte som privatbane mellem Mariager og Viborg indtil 1966. Fire år senere den 2. maj 1970 åbnede veteranbanen. Banens lokomotiver og vogne er fra perioden 1900–1950 og har kørt på privatbaner over det meste af Danmark; fra Skagen i nord til Hundested i øst og Thyborøn og Nr. Nebel i vest.

 

_________________________________

 

VETERANTOGENE KØRER I 2021:

 

JUNI: søndage

JULI: tirsdage, torsdage og søndage

AUGUST: tirsdag 3/8 og torsdag 5/8 + alle søndage.

 

Efterårsferie 2021: søndag 17/10 + 24/10 - tirsdag 19/10 og torsdag 21/10

 

Se meget mere om køreplanen, køretider, specialtog og book billet på WWW.MHVJ.DK

 

Men: Ret til ændringer forbeholdes!!        -  Vi må blot (alle) være omstillingsparate til hvad, der end viser sig af muligheder/begrænsninger for næste år

_____________________________________

 

 

Hvorfor ikke leje dit eget tog eller din egen vogn?

Gør busturen, udflugten, brylluppet, fødselsdagen, receptionen eller firmafesten til noget særligt. – Lej et veterantog. Dit helt eget. Et tog med stil. Med damplokomotiv eller motorvogn spændt foran de lakerede teaktræsbeklædte personvogne med åbne endeperroner og med personale i flotte gamle uniformer. En tur i noget af Danmarks flotteste natur. I kan gøre ophold undervejs, hvis I har lyst til picnic i det grønne.

Eller lej jeres helt egen personvogn for en dag, og få vognen koblet til dagens ordinære veterantog.

Mulighederne er mange. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænsen.

 

 

www.mhvj.dk

Mariager station tlf. 98 54 18 64