Gå til indhold
©  Foto:

Mariager Lystbådehavn

Byen Mariagers ”forhold” til Danmarks Smukkeste Fjord er på mange måder unik. Mariager har nemlig lagt navn til fjorden - uden at være den inderste by i fjorden, som der jo ellers er tradition for i andre østjyske byer (Randers, Horsens og Vejle). Samtidig er byen og havnen nærmest smeltet sammen, således at havnen er lig med byens centrum og omvendt. Hertil kommer, at havnen skiller sig ud som en af de arealmæssigt største ved fjorden.

Mariager Lystbådehavn tegnes i dag af Mariager Sejlklub, der er en aktiv og åben forening. Her er klubhuset - med en betagende udsigt over havnen, bådene, fiskerne, fjorden og et lille kig til ”Høllet” på den anden side af fjorden - omdrejningspunktet for et dejligt klubmiljø, der bærer præg af et stort engagement blandt klubbens medlemmer.

Mariager Sejlklub gør rigtig meget ud af kapsejlads, hvilket fylder meget i aktiviteterne på havnen.

Havnen, der fra naturens side er beliggende i en skøn vig, rummer meget mere end lystbåde. Kulkranen, der er flot restaureret og er fredet, byder velkommen på havnens vestlige side, hvor man også finder Mariagers største turistattraktion Saltcenteret og turbåden Svanen. Der findes også en lille jollehavn, der administreres af kommunen samt en lille fiskerihavn, hvor omtrent 20 fritidsfiskere bruger massevis af tid på at sætte ruser og garn i fjorden. I forlængelse af havnen finder vi også Mariager Camping.

Generelt: 

  • Antal pladser: ca. 140 stk. 
  • Gæsteafgift pr. døgn: 140 kr.
  • Elektricitet: 25 kr. 
  • Brug af vaskemaskine/tørretumbler: 20 kr. 
  • Bad: 5 kr. 

Køb via Mariager Fjord Billetten og overnat i havnen for kun 125 kr. pr. nat - alt inkl. ved køb af 3-5 overnatninger. Se mere her! 


Brug af slæbested: Gratis

Legeplads: Ja

Grill: Ja 

 
 
 


Læs mere om havnen på www.mariagersejlklub.dk 
  
*Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

CO2 neutralt website

Destination Himmerland © 2022
Danish