Gå til indhold
©  Foto:

Nordisk Skudetræf - Mariager Fjord

Nordisk Skudetræf har sat kursen mod Mariager Fjord, hvor I i dagene 29. juni-2. juli kan nyde synet af flere smukke nordiske træskibe i byerne Hadsund, Mariager og Hobro. 

Oplev et hav af historiske og smukke træskibe fra hele Norden, når der i dagene 29. juni-2. juli 2023 er træskibssejlads på Danmarks smukkeste fjord - Mariager Fjord. Allerede 28. juni anløber skibene Hals Havn nord for Limfjorden, inden de sejler langs Himmerlands Østkyst mod Mariager Fjord 29. juni. 

Det er Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord, der er bagmændene bag skudetræffet, og tovholder sammen med Mariagerfjord Kommune. 

Dagene byder på flere aktiviteter i de tre havne i hhv. Hadsund, Mariager og Hobro, ligesom I kan se frem til stabelafløbning af Krydsjagt VII, der i flere år har været under ombygning (eller opbygning om man vil) i Det gule pakhus på Hobro Værft. Lørdag 1.juli kl. 15.00 søsættes træskibet, der har noget af en historie bag sig. Den kan I læse mere om her!

Program for dagene: 

  • Onsdag 28. juni: Skibene ankommer til Hals 
  • Torsdag 29. juni: Skibene sejler langs Himmerlands Østkyst mod Mariager Fjord, med ankomst i hhv. Hadsund og Mariager (1. etape)
  • Fredag 30. juni kl. 11.00-16.00: Skibene mødes udenfor Mariager og starter 2. etape på den afmærkede bane. Skibene samles om aftnenen i Hobro Havn. 
  • Lørdag 1. juli: Kl. 9.30-14.00 er der præsentationssejlads af de store skibe, mens de mindre fartøjer sejler kapsejlads. Kl. 15.00 er der søsættelse af Krydsjagt VII ved Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord og Hobro Værft. 

I løbet af lørdagen vil der være flere aktiviteter på Hobro Havn, samt Åbent Værft. 

  • Søndag 2. juli: Afsejling fra Hobro Havn. 

Der tages forbehold for ændringer i programmet - for opdateringer, følg venligst med på Maritimt Kulturcenter Mariagerfjords Facebookside

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

Destination Himmerland © 2023
Danish