skip_to_main_content

OddeKystVineri

OddeKystVineri - passion for vin

Vingården OddeKystVineri startede i 2010 med plantning af 50 vinstokke på Als Odde ved indsejlingen til Mariager Fjord.

Kombinationen af at vinstokkene er plantet på gammel havbund og samtidig er tæt på kysten, giver gode vilkår for planterne. Idet de gror så tæt på fjord og hav, gør at risikoen for frost i området er mindre end inde midt i landet - hvilket er et sublimt for vinstokkenes "liv". 

Vinbonden, Willy Østergaard Sørensen, har med egne ord øvet sig lige siden 2010, og blev altså i 2018 også klar til, at andre kunne få glæde af hans passion for vin.

Der produceres rød-, hvid- og rosévin samt to typer druebrændevin. Desuden er der en produktion af Danske mousserende vine af meget høj kvalitet.

Et nyt tiltag i 2021, er at der bliver fremstillet en ægte Dansk gin, som er fremstillet på kvas fra produktionen af vin. Navnet på den nye gin er CHATEAU GIN. Ligeledes er produktionen blevet udvidet til også at indeholde Alsnæs likør og en kirsebærvin, hvor kirsebærrene er fra lokalegnen. 

OddeKystVineris produkter sælges dels fra vingården, dels fra en række lokale specialbutikker

 

Vinsmagninger og rundvisninger 

Hver sommer er der på udvalgte dage vinsmagninger på vingården på Peterborgsvej, samt rundvisninger i vinmarken. Se tidspunkter for de forskellige smagninger og rundvisninger på OddeKystVineris egen hjemmeside samt her på Destination Himmerland.

 

Åben for besøgende i efterårsferien 2021

OddeKystVineri har åben alle dage og tager imod de, der måtte kigge forbi. Hør om produktionen af vinene og køb evt. noget med hjem til de hyggelige stunder i sommerhuset.