Gå til indhold
©  Foto:

PANORAMA-ruten i Bramslev Bakker

Danmarks smukkeste gåtur.

Panorama-ruten - Danmarks første certificerede vandrerute

Vandreruten mellem Hobro og Bramslev Bakker er som den første i Danmark blevet certificeret som en Premium Vandrerute. For certificeringen står Deutsches Wanderinstitut, som har etableret Europas mest udbredte – og strengeste - kvalitetssystem for vandreruter. Kun de bedste ruter har mulighed for at passere dette nåleøje.

Flere hundrede vandreruter i Tyskland, Schweiz, Østrig, Frankrig og Holland er de senere år blevet certificeret, men de tyske vandrespecialister lod sig alligevel begejstre af den 10 km. lange Mariager Fjord Panorama rute. Den kan sagtens måle sig med f.eks. flotte vandreruter i tyske bjergområder, lød vurderingen fra Deutsches Wanderinstitut, som gav ruten 73 point i deres system. Det er pænt over gennemsnittet for Premium-ruterne og næsten 30 point mere end nødvendigt for at blive godkendt. 

Vandreruten starter ved Hobro Lystbådehavn og kan klares af de fleste. Når man først lige har klaret trappen i starten af ruten, kan man puste ud på turen ud til Bramslev Bakker. Undervejs er der bænke, hvor man kan nyde landskabet og udsigterne over fjorden. I Bramslev er der gode spisemuligheder både på Hotel og Restaurant Bramslevgaard og Restaurant Bramslev Bakker, hvis man vil forkæle sig selv. Hvor udturen mest gik oppe i højderne, går turen tilbage til Hobro for det meste langs fjorden, så man kommer helt tæt på vandet.

Selve gåturen tager cirka tre timer. Ruten går på en blanding af stier, græsspor og grusveje. Der er lavet en folder om ruten, men der er også skilte med information om ruten på P-pladserne ved lystbådehavnen og i Bramslev Bakker. Undervejs er ruten skiltet med pæle og hvide markeringer, så der ikke er noget at tage fejl af.

Ruten er etableret af Mariagerfjord Kommune og Mariager Fjord Natur- og Kulturcenter. Får man lyst til mere vandring i topklasse, har Naturstyrelsen Himmerland og Rold Skov Natur- og Kulturcenter også fået certificeret en fire km lang rute i Rebild Bakker, som også byder på spektakulære naturoplevelser.

Se mere om de to ruter på mariagerfjordguiden.dk.

 

Panorama-rute Mariager Fjord er den første vandrerute i Danmark, som er certificeret af Europas førende vandrespecialister i Deutsches Wanderinstitut. Ruten fik 73 points, hvilket er meget højt. Den kan, hvad angår oplevelser og naturskønhed sagtens måle sig med tyske ruter i f.eks. Harzen og Schwarzwald.

 

PANORAMA-ruten er blot en blandt mange skønne vandreruter i Mariagerfjord-området. Se mange flere vandreruter her!

 

Vær opmærksom på dyrelivet på ruten

For at kunne opretholde naturen omkring PANORAMA-ruten, går der kvæg og får på flere områder langs strækningen. Det er vigtigt at disse dyr ikke bliver forstyrret, og man skal derfor ikke nærme sig hverken får eller kvæg. Der er flere foranstaltninger, der skal tages højde for - fx: 

  • Gå aldrig imellem en kalv og ko. 
  • Gå aldrig imellem en tyr og dens køer. 
  • Gå i en stor bue udenom de græssende dyr. 
  • Forsøg aldrig at tage kontakt til dyrene - dette kan stresse dem og man skal huske på, at dette ikke er kæledyr, men almindelige husdyr. 

Parkering

I kan parkere flere steder langs ruten, et af stederne er den store parkeringsplads på hjørnet af Havnegade og Horsøvej i Hobro. Se placering på kort her!

Det anbefales ikke at parkere ved Hobro Lystbådehavn eller langs Nedre Strandvej, da dette kan være til gene for beboere på vejen, samt give problemer for udrykningskøretøjer. 

Panorama-ruten har ikke et bestemt startsted, derfor kan I også starte midt på ruten fx ved Hobro Golf eller ved Bramslev Bakker.

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

Destination Himmerland © 2023
Danish