skip_to_main_content

Rute 180

Rute 180 - Din genvej til oplevelser!

Kører man igennem Himmerland, når man skal fra nord mod syd - eller omvendt, kan man i stedet for den kedelige og ensformige motorvej vælge at køre langs den gamle hovedvej - Rute 180. 

Rute 180 er en natur- og kulturoplevelse, der tager dig forbi mange af områdets store, såvel som små attraktioner, samt flere gode spisesteder.

Tilmed får I muligheden for at køre igennem den enestående og smukke Rold Skov - en tur, hvor I får naturoplevelserne HELT TÆT PÅ. 

På turen langs Rute 180 venter der Jer et væld af oplevelser, som I endelig ikke skal snyde Jer selv for. 

Naturen ved Mariager Fjord 

I Mariagerfjord-området er der masser at byde på inden for både kulturhistoriske oplevelser, samt muligheden for at komme i selve naturen. 

I den gamle vikingekøbstad Hobro finder I selvfølgelig Vikingemuseet Fyrkat med den nærliggende ringborg og Fyrkat Borgen. 

På havnen er der i de senere år opstået et kulturmiljø med det maritime i centrum. Det nybyggede Maritimt Kulturcenter ved Hobro Værft er trækplaster for mange både sejlende og landkrabber. På havnen finder man tilmed Lystfartøjsmuseet og Gasmuseet. 

Vil man ud i naturen er området omkring Mariager Fjord - Danmarks Smukkeste Fjord, ideelt. Her kan man både cykle, ride, sejle og svømme - og og så kan man tage på vandretur på Danmarks første certifiserede vandrerute, nemlig PANORAMA-ruten. PANORAMA-ruten tager Jer fra Hobro Lystbådehavn langs fjorden ud mod Bramslev Bakker (eller omvendt) og er en skøn tur i fantastiske omgivelser. 

Her kan I se et udvalg af oplevelser i Mariagerfjord-området:

Aktiviteter

Attraktioner

Kunst

Mad & drikke

Overnatning