Gå til indhold
©  Foto:

Rute 32 - Mariager Fjordruten

Hop på cyklen og kom helt tæt på Danmarks smukkeste fjord - Mariager Fjord. Rute 32 - også kaldet Mariagerfjord-ruten er en cykelrute på ca. 60 km, der tager jer hele vejen omkring Mariager Fjord. Undervejs vil I opleve flotte og særprægede naturperler, charmerende landsbyer, spændende kulturhistoriske steder og smukke landskaber.

Skal I på cykelferie? Så er denne rute helt sikkert noget for jer! 

 

Cykelrute 32 rundt om Danmarks smukkeste fjord, Mariager Fjord, betegnes ofte som landets smukkeste cykelrute.

Ruten er på ca. 60 km og snor sig ad trampede stier, mark- og grusveje, landeveje og cykelstier. Nogle steder er ruten bare et smalt spor, nogle steder er den lidt stejl, men der er i den særlige Rute 32-folder vist alternative ruter, så I kan tilpasse turen til jeres ønsker og formåen. 

Turen rundt om Danmarks smukkeste fjord byder på flere højdepunkter undervejs. Oplev bl.a. Hobro Østerskov med de majestætiske træer, hvis rødder næsten når helt ned til fjorden. På cykelturen kan I gøre hold flere steder og nyde en pause i det smukke landskab og få kulturelle oplevelser i de byer I passere undervejs. 

Oplev bl.a. den historiske by Mariager, hvis brostensbelagte gader gør, at man nok lige hopper af cyklen og tager byturen til fods. Tag op til Hohøj og Alstrup Krat, besøg Dania og Aa Mølle mod syd samt Villestrup Å, Stinesminde, Kielstrup Sø og Bramslev Bakker mod nord. Der er gode muligheder for at nyde udsigten, spise og købe proviant flere steder. I kan fx forsyne jer selv med en dejlig is i Is Hytten, der ligger lige på ruten mellem Stinesminde og Høllet.  

 

Læs mere og find folderen her!

Folderen kan også hentes på Øster Hurup Turistinformation - hvor vi i skolernes ferier tilmed står klar med vejledninger og anbefalinger til turen.

I rutefolderen er anvist alternative ruter på strækninger med store stigninger eller trafikeret vej.

Hvis I downloader GPS-filerne fra Mariagerfjordguiden.dk skal I være opmærksom på, at disse ikke viser alternative ruter. De alternative ruter, der på sin vis undgår nogle af hovedvejene, kan ses i folderen. 

God fornøjelse og god vind! 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

Destination Himmerland © 2023
Danish