Snapsevandring - turen går til Bramslev Bakker

I Nordjylland er det at lave sin egen Bjedsk en tradition der efterhånden har bredt sig til hele landet. Turen går til Bramslev Bakker hvor vi kan finde mange af de urter der giver smagen i en god kryddersnaps.

På snapseturen får du rig mulighed for at finde og samle urter til en god snaps eller bjedsk. Under turen smager vi forskellige snapse, hvor de aktuelle urter er anvendt som ingrediens i snapsene. Undervejs finder vi andre urter, bær og frugter der er fine til kryddersnaps, men hvor de skal høstes på andre tidspunkter i løbet af sæsonen. Tit og ofte er det netop her der er megen inspiration, opskrifter og vejledning for deltagerne.

Jan Kristiansen fra snapsogurter.dk, med mere end 30 års erfaring, vil også komme ind på hvordan man laver sin egen snaps, med enkle midler og dermed få en sin egen oplevelse fra Mariager fjord med hjem på flaske.

Under turen vil du få mulighed for at samle forskellige bær og urter, så det er en god ide at medbringe en kurv eller pose til indsamlingen. På hjemmesiden www.snapsogurter.dk kan du finde opskrifter på alle de urter vi finder, sammen med en masse gode råd.
Turen varer ca. 2 timer med masser af tid til at spørgsmål, og udveksling af tips. Under turen får du mulighed for at smage 6 forskellige kryddersnapse/bjesker svarende til ca. 3 genstande. Alle lavet på planter fra området.

Hvis du vil mere om kryddersnaps er du velkommen til at besøge www.snapsogurter.dk

Vi har valgt et mødested på selve vejen der går til Bramslev Bakker, der er markeret med skilt. Gåturen er i ujævnt terræn, så tag gode sko på.
Vi slutter af hvor vi mødtes.

 

Praktisk info

Gennemføres ved minimum 15 tilmeldte, så invitér gerne din ven eller nabo med.

Kl. 13:00 - 15:00

Med Jan Kristiansen

Bramslev Bakker 5, 9500 Hobro