Gå til indhold
©  Foto:

Solnedgangstur ved Mariager Fjord og Lysregatta

Årets Lysregatta i Mariager byder traditionen tro på solnedgangsture med veteranbanens skinnebus "Den Røde Rubin". Der er Lysregatta og Solnedgangsture lørdag 10. september. 

Igen i år er der mulighed for at komme med på en stemningsfuld solnedgangstur med veteranbanen, med skinnebussen ”Den røde Rubin” bygget i 1952. 

Fra Mariager Station går turen ud langs Færgehagen og op gennem skoven ved Lunddalen med den smukke Mariager Fjord i baggrunden til banens højeste punkt Fjelsted trinbræt, der ligger i 54 meters højde over vandet. Herfra går turen retur til Mariager Station. 

Undervejs kan man i ro og mag opleve solnedgangen fra den 70 år gamle og nyistandsatte, skinnebus. Bussens smukke røde farve står perfekt til det rød-gule skær fra den nedgående sol. Og forhåbentligt kan man også genkalde sig stemningen fra ”Septembers himmel er så blå, dens skyer lyser hvide”.

Toget når naturligvis at komme tilbage til Mariager Station og til havnen i god tid, så alle kan opleve det farverige og flotte syn, når flåden af oplyste både stævner ud fra den idylliske fjordby til årets Lysregatta.